Ποια είναι τα μεγαλύτερα esports και πώς παίζει κανείς;

Τα μεγαλύτερα esports στον κόσμο περιλαμβάνουν αθλητικούς αγώνες όπως FIFA, F1 και Rocket League. Ωστόσο, τα esports έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν από την απλή προσομoίωση πραγματικών αθλημάτων. Για παράδειγμα τα παιχνίδια μάχης κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στον κόσμο των esports. Τα βασικά παιχνίδια είναι τα Counter-Strike, League of Legends και Dota 2, δηλαδή παιχνίδια μάχης που αντιστοιχούν σε μία από τις δύο κατηγορίες: είτε μεμονωμένοι σκοπευτές είτε ομάδες σε αρένες μάχης, που σημαίνει ότι μπορούν να παιχτούν και από μεμονωμένα άτομα και από ομάδες.

League Of Legends (LOL):
Αυτό το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία αρένας μάχης. Δύο ομάδες των πέντε παικτών έρχονται αντιμέτωπες σε μια αρένα που ονομάζεται ‘Summoner’s Rift’. Στόχος του παιχνιδιού είναι να καταστρέψουν τη βάση της άλλης ομάδας - ή Nexus - ενώ παράλληλα υπερασπίζονται τη δική τους.
Ένα τυπικό παιχνίδι League of Legends μπορείτε να κρατήσει από 20 λεπτά έως μία ώρα, με διαφορετικές ομάδες να έρχονται συχνά αντιμέτωπες από ολόκληρο τον χάρτη για να μπουν σε μάχες τακτικής και να καταστρέψουν τις αντίπαλες βάσεις.
Οι FunPlus Phoenix, G2 Esports, T1, Excel esports, Team Liquid, Fnatic και Cloud 9 είναι κάποιες από τις πιο επιτυχημένες ομάδες των τελευταίων ετών.

Dota 2:
Παρόμοια με το League of Legends, το Dota 2 (Defence of the Ancients 2) περιλαμβάνει επίσης δύο ομάδες των πέντε που έρχονται αντιμέτωπες προσπαθώντας να καταστρέψει η μία τη βάση της άλλης, παρόλο που το Dota 2 απαιτεί αναμφίβολα περισσότερη τακτική.

Ένα τουρνουά που ονομάζεται The International προσέφερε χρηματικό έπαθλο ύψους $34.330.068 το 2019. Λόγω κορονοϊού, πολλές μεγάλες διοργανώσεις του 2020 αναβλήθηκαν, παρόλο που περιφερειακά σκέλη όπως τα Νοτιοαμερικάνικα Aorus League και Sigul Pro League εξακολουθούν να τρέχουν.

Counter Strike: Global Offensive (CS:GO):
Τα παιχνίδια μαχών αρένας είναι πολύ ωραία εάν απολαμβάνετε την μάχη τακτικής και την απόλυτη σφαγή, αλλά και οι μεμονωμένοι σκοπευτές του Counter-Strike δημιουργούν συνθήκες αγωνίας για gaming άνευ προηγουμένου.
Το παιχνίδι περιλαμβάνει δύο ομάδες χωρισμένες σε τρομοκράτες και αντιτρομοκράτες που έρχονται αντιμέτωπες σε γύρους των 30 λεπτών. Οι τρομοκράτες θα πρέπει να βάλουν μία βόμβα σε μια από τις πολλές τοποθεσίες, ενώ οι αντιτρομοκράτες πρέπει να υπερασπιστούν αυτές τις τοποθεσίες. 
Μπορείτε να ποντάρετε σε αγορές όπως αποτέλεσμα αγώνα, νικητές χάρτη, handicap γύρου και νικητή γύρου όπλου (ένας γύρος όπου οι παίκτες μπορούν να πολεμήσουν μόνο με τη βοήθεια ενός όπλου).
Το μεγαλύτερο πρωτάθλημα Counter-Strike είναι το ESEA Pro League και οι δύο καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή είναι οι Astralis και Natus Vincere.

Επίσης, υπάρχουν πολλά άλλα παιχνίδια esports όπως τα:
Call of Duty (COD) 
FIFA 
Hearthstone: Heroes of Warcraft 
Overwatch (OW)
Rocket League (RL)
**Οι παραπάνω σύνδεσμοι οδηγούν σε εξωτερικές δικτυακές τοποθεσίες.