Μπέιζμπολ

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) Επιπλέον γύροι: Εκτός αν άλλως αναφέρεται, τα στοιχήματα θα αποτιμούνται επί του επίσημου αποτελέσματος συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε επιπλέον γύρων.

2.) Κανονική Διάρκεια Αγώνα: Εάν ένα παιχνίδι διακοπεί, τα αποτελέσματα θα θεωρούνται επίσημα εάν έχουν παιχτεί τουλάχιστον πέντε (5) innings (4 ½ innings, εάν προηγείται η γηπεδούχος ομάδα). Ο νικητής καθορίζεται από το σκορ μετά το τελευταίο πλήρες inning (εκτός εάν το αγώνας εγκαταληφθεί στο τελευταίο μισό του inning και η γηπεδούχος ομάδα προηγείται, οπότε και η γηπεδούχος θεωρείται νικήτρια).

Εκτός αν άλλως αναφέρεται, αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα στοιχήματα.

Εξαιρέσεις:

  • ‘Live στοίχημα:’ Το παιχνίδι πρέπει να ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί για να ισχύει για όλες τις αγορές - 9 inning (8 ½ εάν προηγείται η γηπεδούχος) για παιχνίδια 9 inning ή 7 inning (6 ½ εάν προηγείται η γηπεδούχος) για παιχνίδια 7 inning. Εάν το παιχνίδι τερματιστεί πριν από αυτό, όλα τα στοιχήματα θα είναι άκυρα, εκτός από εκείνα που έχουν κριθεί άνευ όρων.
  • Μπέιζμπολ Φινλανδίας: πρέπει να παιχτούν δύο ημίχρονα για να ισχύουν τα στοιχήματα.
  • Σύνολο: τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του επίσημου σκορ μετά από 9 innings (81/2 innings εάν προηγείται η γηπεδούχος ομάδα). Σε περίπτωση που για την ολοκλήρωση του αγώνα απαιτούνται εξτρά innings, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του τελικού επίσημου σκορ. Εάν το παιχνίδι κριθεί σε προηγούμενο χρονικό σημείο, όλα τα στοιχήματα θα κηρύσσονται άκυρα εκτός εάν το μεγαλύτερο δυνατό σκορ στο οποίο μπορεί να ποντάρει κανείς έχει ήδη επιτευχθεί, οπότε όλα τα στοιχήματα ισχύουν.

3.) Ημερομηνία διεξαγωγής: Όλα τα στοιχήματα πρέπει να ξεκινήσουν την καθορισμένη ημερολογιακή ημέρα (στον τόπο). Άλλως όλα τα στοιχήματα επί του αγώνα θα είναι άκυρα. 

4.) Run Line: Τα στοιχήματα αποτιμώνται βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων μετά από 9 γύρους (8 1/2 γύρους αν προηγείται η γηπεδούχος ομάδα), συμπεριλαμβανομένων όποιων απαραίτητων πρόσθετων γύρων.

Πρόωρη λήξη: εάν ένα παιχνίδι λήξει πρόωρα λόγω μεγάλου προβαδίσματος, όλα τα στοιχήματα run line ισχύουν (ισχύει μόνο για τα Κλασικά Παγκοσμίου Μπέιζμπολ , το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς).

5.) "Grand Salami"/MLB: Αυτό το στοίχημα αναφέρεται στο συνολικό αριθμό πόντων (run) που σημειώθηκαν σε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν μια δεδομένη ημέρα. Μόνο οι αγώνες που διεξήχθησαν αυτή την ημέρα (σύμφωνα με το πρόγραμμα του MLB) μετρούν. Αν κάποιοι αγώνες αναβληθούν ή κάποιοι αγώνες προστεθούν στο πρόγραμμα μετά την ανακοίνωση των αρχικών αποδόσεων, τότε όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα. Σε περίπτωση που κάποιοι αγώνες εγκαταληφθούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

6.) Πρωταθλητές Κατηγορίας: Αν η σεζόν μικρύνει για οποιοδήποτε λόγο τότε όλα τα στοιχήματα θα αποτιμηθούν βάσει του Πρωταθλητή Κατηγορίας που θα ανακοινωθεί από την αντίστοιχη αρμόδια αρχή.

7.) Σε τι κατάσταση θα βρεθεί (ο παίκτης Χ) στο τέλους του 1ου χτυπήματος (at bat): Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται βάσει της ενέργειας που θα ακολουθήσει όταν ο καθορισμένος μπάτερ φύγει από την κύρια βάση. Θα είναι είτε "άουτ", είτε "Στη βάση" είτε θα σκοράρει με "Χόουμ Ραν" (Home Run). Οποιεσδήποτε ενέργειες από την εμφάνιση άλλων μπάτερ στην κύρια βάση δεν μετρούν για τους σκοπούς του στοιχήματος.

8.) Εάν ένα στοίχημα νίκης, ένα συνολικό ή ένα χάντικαπ στοίχημα ολοκληρωθεί με ισοπαλία και δεν έχουν προσφερθεί αποδόσεις για αυτή την επιλογή, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

9.) Ειδικά στοιχήματα παικτών: ο αντίστοιχος παίκτης πρέπει να αγωνιστεί στον αγώνα για να ισχύουν τα στοιχήματα.

10.) Παίκτης - συγκριτικά στοιχήματα παικτών εντός ομάδας (match-ups), μακράς διάρκειας (π.χ. Ποιος παίκτης θα σκοράρει τα περισσότερα runs στην κανονική περίοδο; Παίκτης A/Παίκτης B): Εάν ένας παίκτης δεν περιλαμβάνεται στο ενεργό ρόστερ κάποιας αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα. Εάν οποιοσδήποτε από τους παίκτες αλλάξει ομάδα, ισχύουν συνδυασμένα στατιστικά.

11.) Πόσες νίκες θα σημειώσει η ομάδα Χ στην κανονική περίοδο;: Η ομάδα πρέπει να παίξει τουλάχιστον 160 παιχνίδια κανονικής διάρκειας για να ισχύουν τα στοιχήματα.

12.) Στοιχήματα σειράς: Σύμφωνα με αυτό το στοίχημα, η σειρά είναι ένας αριθμός παιχνιδιών (συνήθως 3 ή 4) που παίζονται στη σειρά από τις ίδιες ομάδες και στο ίδιο μέρος. Τα στοιχήματα σειράς αναφέρονται στην ομάδα που θα κερδίσει τα περισσότερα παιχνίδια στο πλαίσιο μίας σειράς - σε περίπτωση ισοπαλίας (όπου αμφότερες οι ομάδες θα κερδίσουν τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών) όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

  • Μόνο τα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού πλασίου μετρούν για τον υπολογισμό των σειρών.
  • Εάν μία ομάδα έχει να αντιμετωπίσει έναν άλλο αντίπαλο ανάμεσα στα προγραμματισμένα παιχνίδια μίας σειράς, αυτό το παιχνίδι δεν επηρεάζει τα στοιχήματα σειρών.
  • Για να είναι έγκυρα όλα τα στοιχήματα, θα πρέπει να παιχτεί τουλάχιστον ένα από τα παιχνίδια μίας σειράς.
  • Εάν ένα παιχνίδι μιας σειράς λήξει πρόωρα, το παιχνίδι αυτό είναι έγκυρο για τη σειρά μόνο εφόσον ανακοινωθεί επίσημα νικητής.
  • Το παιχνίδι μιας προηγούμενης σειράς, το οποίο αναβλήθηκε, δεν μπορεί να θεωρηθεί μέρος της τρέχουσας σειράς.
  • Εάν ένα παιχνίδι καθυστερήσει ή αναβληθεί για οποιοδήποτε λόγο, αλλά συνεχιστεί και ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα, τότε το παιχνίδι μετρά για τη σειρά.

13.) Χιτ (hit): Για να επιτευχθεί ένα χιτ, ο μπάτερ θα πρέπει να φτάσει στην πρώτη βάση προτού οποιοσδήποτε φίλντερ είτε τον ακουμπήσει με την μπάλα, είτε ρίξει σε άλλον παίκτη που αμύνεται της βάσης προτού φτάσει ο μπάτερ, είτε ακουμπήσει την πρώτη βάση ενώ φέρει τη μπάλα. Το χιτ επιτυγχάνεται τη στιγμή που ο μπάτερ φτάσει με ασφάλεια στην πρώτη βάση. Εάν δεν αποκλειστεί ενώ προσπαθεί να επεκτείνει το χιτ σε διπλό ή τριπλό ή χόουμ ραν στον ίδιο αγώνα, τότε πιστώνεται το χιτ (σύμφωνα με την τελευταία βάση που έφτασε με ασφάλεια στον αγώνα).

Εάν ένας μπάτερ φτάσει στην πρώτη βάση λόγω αμυντικής παρεμβολής από προηγούμενο ράνερ (συμπ. εάν ο προηγούμενος ράνερ χτυπηθεί από μπάλα ροπάλου), επίσης πιστώνεται το χιτ.