Τένις

(Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2017)

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) 1 ή 2 - Ποιος θα νικήσει: Σε έναν αγώνα τένις που τελειώνει με την αποχώρηση ενός από τους δύο παίκτες, το στοίχημα «1 ή 2 - Ποιος θα νικήσει» θεωρείται έγκυρο αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο σετ του αγώνα. Για τους σκοπούς του στοιχήματος, ο νικητής είναι πάντα ο παίκτης που ανακηρύσσεται νικητής από το διαιτητή του αγώνα ή ο παίκτης που επίσημα προκρίνεται στον επόμενο γύρο. Το ίδιο ισχύει και στους αγώνες «Διπλών».

2.) Όλα τα άλλα στοιχήματα είναι έγκυρα από τη στιγμή που το αποτέλεσμά τους έχει κατοχυρωθεί επίσημα – αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλο αποτέλεσμα ακόμα και στην περίπτωση πιθανής εγκατάλειψης ενός παίκτη. Τα στοιχήματα, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν κριθεί τη στιγμή της εγκατάλειψης, είναι άκυρα.

3.) Ένα σετ/ γκέιμ/ τάι μπρέικ θεωρείται ότι παίχτηκε αμέσως μόλις παιχτεί η πρώτη μπάλα αλλά το αποτέλεσμα αυτού του σετ/ γκέιμ/ τάι μπρέικ δεν κρίνεται προτού αυτό το σετ/ γκέιμ/ τάι μπρέικ ολοκληρωθεί.

4.) Για όλα τα στοιχήματα που αναφέρονται στον αριθμό των γκέιμ που έχουν παιχθεί, ένα «Τάι μπρέικ» μετρά σαν ένα γκέιμ.

5.) Τάι μπρέικ Πρωταθλητή (παίζεται μέχρι και 10 πόντους): Εάν ένας αγώνας κριθεί από το «Τάι-μπρέικ του Πρωταθλητή» αντί από το τελικό σετ, τότε το «Τάι μπρέικ του Πρωταθλητή» μετρά ως σετ για τους σκοπούς του στοιχήματος και όχι ως «Τάι μπρέικ».

6.) Εάν ένας αγώνας διακοπεί ή αναβληθεί, τα στοιχήματα εντός του πλαισίου του τουρνουά θα παραμείνουν έγκυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Εντούτοις, οι αγώνες που διακόπτονται ή αναβάλλονται, αλλά δεν λαμβάνουν χώρα εντός του πλαισίου του τουρνουά (π.χ. αγώνες επίδειξης), θα κηρύσσονται άκυροι εάν ο αγώνας δεν συνεχιστεί και ολοκληρωθεί εντός 72 ωρών.

7.) Στην περίπτωση διακοπών, μπορεί να προσφερθεί η συνέχιση του αγώνα, συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος κατά τη στιγμή της διακοπής. Αυτή η συνέχιση θα θεωρηθεί νέος αγώνας για τους σκοπούς του στοιχήματος. Στην περίπτωση που ένας αγώνας διακοπεί και δεν συνεχιστεί, τότε όλα τα στοιχήματα για τη συνέχιση του αγώνα (συμπεριλαμβανομένου και του αποτελέσματος κατά την στιγμή της διακοπής) είναι άκυρα.

8.) Στοιχήματα τουρνουά: Εκτός αν άλλως αναφέρεται, για όλα τα στοιχήματα που αναφέρονται στο τελικό αποτέλεσμα ενός τουρνουά ισχύει η αρχή «Όλα τα στοιχήματα ισχύουν».

9.a) "Ποιος θα κερδίσει/παίξει περισσότερα γκέιμ στο γύρο Χ;": Ο νικητής του στοιχήματος είναι ο παίκτης που θα κερδίσει/παίξει τα περισσότερα γκέιμ μετά τη σύγκριση δύο παικτών στον ίδιο γύρο ενός τουρνουά. Δεν έχει σημασία αν ένας από τους δύο παίκτες χάσει ή κερδίσει τον αγώνα του. Για το σκοπό αυτού του στοιχήματος, μόνο τα γκέιμ που κερδήθηκαν/παίχτηκαν από κάθε παίκτη θα μετρούν (ένα τάι-μπρέικ μετρά σαν ένα γκέιμ). Αυτά τα στοιχήματα προσφέρονται μόνο σε «Μονούς» αγώνες, και τα «Διπλά» δεν θα χρησιμοποιηθούν για να αξιολογηθεί το στοίχημα. Τα στοιχήματα βασίζονται πάντα στον αντίστοιχο γύρο του τουρνουά (π.χ. Γύρος 1, Γύρος 2, κλπ). Έστω και αν ένας από τους δύο αγώνες τελειώσει με την εγκατάλειψη ενός παίκτη, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

9.b) "Ποιος θα κερδίσει/παίξει περισσότερα γκέιμ στο τουρνουά;": Ο νικητής του στοιχήματος είναι ο παίκτης που θα κερδίσει/παίξει τα περισσότερα γκέιμ στο τουρνουά μετά τη σύγκριση δύο παικτών. Δεν έχει σημασία πόσους αγώνες χάσει ή κερδίσει ένας παίκτης. Για το σκοπό αυτού του στοιχήματος, μόνο τα γκέιμ που κερδήθηκαν/παίχτηκαν από κάθε παίκτη θα μετρούν (ένα τάι-μπρέικ μετρά σαν ένα γκέιμ). Αυτά τα στοιχήματα προσφέρονται μόνο σε «Μονούς» αγώνες, και τα «Διπλά» δεν θα χρησιμοποιηθούν για να αξιολογηθεί το στοίχημα. Όλα τα στοιχήματα ισχύουν μόλις και οι δύο παίκτες παίξουν μία μπάλα στο τουρνουά.

10.) Αγώνες ομάδων (Κύπελλο Davis, Fed Cup, Κύπελλο Hopman, World Team Cup): Όλα τα στοιχήματα στο νικητή του ομαδικού αγώνα ισχύουν αμέσως μόλις παιχτεί η πρώτη μπάλα του πρώτου αγώνα. Στην περίπτωση εγκατάλειψης μίας από τις ομάδες, ο νικητής του στοιχήματος θα είναι η ομάδα που θα ανακηρυχθεί επίσημα η νικήτρια από το αντίστοιχο αρμόδιο όργανο.

11.) Στην περίπτωση που μία ομάδα αποσυρθεί πριν παιχτεί η πρώτη μπάλα του πρώτου αγώνα, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

12.) Αλλαγή επιφάνειας τερέν: Σε περίπτωση αλλαγής στην επιφάνεια του αγώνα, τον τόπο διεξαγωγής του ή σε αλλαγή από γήπεδο εσωτερικού χώρου σε γήπεδο εξωτερικού χώρου και το αντίθετο, όλα τα στοιχήματα ισχύουν, συμπεριλαμβανομένων των στοιχημάτων τουρνουά και των στοιχημάτων που σχετίζονται με μεμονωμένους αγώνες.