Μπάσκετ

(τελευταία ενημέρωση: 16.10.2019)

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.) Παράταση: Εκτός αν άλλως αναφέρεται, τα στοιχήματα θα αποτιμούνται βάσει του αποτελέσματος συμπεριλαμβανομένης της παράτασης. Αυτό ισχύει και για στοιχήματα που αφορούν το δεύτερο ημίχρονο.

1.a.) Το 1ο ημίχρονο περιλαμβάνει την 1η και τη 2η περίοδο, το 2ο ημίχρονο περιλαμβάνει την 3η και την 4η περίοδο. Οι παρατάσεις μετρούν για στοιχήματα που αφορούν το 2ο ημίχρονο (εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, π.χ. "Ημίχρονο / Κανονική Διάρκεια") και για στοιχήματα που αφορούν την 4η περίοδο (εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό π.χ. "Περίοδος με Περισσότερους Πόντους").

2.) Κανονική Διάρκεια Παιχνιδιού: Αν ο αγώνας διακοπεί προ της επίσημης έκβασης, τα αποτελέσματα θεωρούνται επίσημα έαν έχουν απομείνει λιγότερα από 5 λεπτά τη στιγμή της διακοπής. Αυτό σημαίνει π.χ. μετά από

  • "43" λεπτά αγώνα π.χ. για το NBA (όπου η κανονική διάρκεια παιχνιδιού είναι 48 λεπτά)
  • "35" λεπτά αγώνα π.χ. για το WNBA, NCAAB, FIBA (όπου η κανονική διάρκεια παιχνιδιού είναι 40 λεπτά)

Εκτός αν άλλως αναφέρεται, ο κανόνας αυτός ισχύει για όλα τα στοιχήματα.

Αν ο αγώνας διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή τότε όλα τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα, εκτός από τα στοιχήματα που έχουν ήδη κριθεί κατά τη στιγμή της διακοπής.

3.) Περίοδος με Περισσότερους Πόντους: Και οι τέσσερις περίοδοι του αγώνα πρέπει να ολοκληρωθούν. Η παράταση δεν μετρά. Αν ο αγώνας διακοπεί, τότε όλα τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα, εκτός αν ήδη έχουν σημειωθεί περισσότεροι πόντοι στην 4η περίοδο κατά τη στιγμή της διακοπής.

4.) Ημερομηνία διεξαγωγής: όλοι οι αγώνες πρέπει να παιχτούν κατά την προγραμματισμένη ημερολογιακή ημέρα (στον τόπο), διαφορερικά όλα τα στοιχήματα για τη διοργάνωση θα είναι άκυρα.

5.) Ημίχρονο / Κανονική Διάρκεια: Η παράταση δεν μετρά.

6.) Περισσότεροι Πόντοι Ομάδας (Ομαδικό στοίχημα): Αν μια ομάδα συμμετέχει σε έναν αγώνα που διεκόπη, τότε οι πόντοι που πέτυχε η ομάδα πριν την διακοπή μετρούν και όλα τα στοιχήματα είναι έγκυρα. Αν ένας από τους αγώνες ομάδων που συμμετέχουν δεν ξεκινήσει την προγραμματισμένη ημερολογιακή ημέρα (στον τόπο), για οποιονδήποτε λόγο, τότε όλα τα στοιχήματα θεωρούνται άκυρα.

7.) Πρώτο Φάουλ στον Αγώνα/ Ημίχρονο/ Περίοδο: Αυτό το στοίχημα αφορά όλα τα είδη φάουλ - συμπεριλαμβανομένων των ατομικών και των τεχνικών φάουλ. Ο κανόνας αυτός ισχύει και για τα επακόλουθα φάουλ.

8.) Πρώτος Παίκτης που θα αποβληθεί λόγω Φάουλ: Τα στοιχήματα θα διακανονίζονται για τον πρώτο παίκτη που θα "αποβληθεί λόγω φάουλ" ως αποτέλεσμα συμπλήρωσης 6 φάουλ στο "Αμερικάνικο" και 5 φάουλ στο "Μη Αμερικάνικο" Μπάσκετ από τον παίκτη στον αγώνα. Οι τεχνικές ποινές και οι αποβολές δεν μετρούν σε αυτό το στοίχημα.

9.) Πρωταθλητές Κατηγορίας: Αν η σεζόν μικρύνει για οποιοδήποτε λόγο τότε όλα τα στοιχήματα θα αποτιμηθούν βάσει του Πρωταθλητή Κατηγορίας που θα ανακοινωθεί από την αντίστοιχη αρμόδια αρχή.

10.) Εάν ένα στοίχημα νίκης, ένα συνολικό ή ένα χάντικαπ στοίχημα ολοκληρωθεί με ισοπαλία και δεν έχουν προσφερθεί αποδόσεις για αυτή την επιλογή, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται.

11.) “Grand Salami”/NBA: Αυτό το στοίχημα αναφέρεται στο συνολικό αριθμό πόντων που σημειώθηκαν σε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν μια δεδομένη ημέρα. Μόνο οι αγώνες που διεξήχθησαν αυτή την ημέρα (σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΝΒΑ) μετρούν. Αν κάποιοι αγώνες αναβληθούν ή κάποιοι αγώνες προστεθούν στο πρόγραμμα μετά την ανακοίνωση των αρχικών αποδόσεων, τότε όλα τα στοιχήματα θα θεωρούνται άκυρα. Σε περίπτωση που κάποιοι αγώνες εγκαταληφθούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τότε όλα τα στοιχήματα είναι άκυρα.

12.) Όλα τα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές των επίσημων ιστοσελίδων κάθε πρωταθλήματος (δηλ. box scores) και βασίζονται σε αποτελέσματα ζωντανών παιχνιδιών. Σε περίπτωση που τα στατιστικά της εταιρίας (βάσει της τηλεοπτικής κάλυψης) διαφέρουν από τα επίσημα στατιστικά, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται σύμφωνα με τα στατιστικά της εταιρίας.

13.) Ειδικά στοιχήματα παικτών: ο αντίστοιχος παίκτης πρέπει να αγωνιστεί στον αγώνα για να ισχύουν τα στοιχήματα.