Γκολφ

Εκτός των παρακάτω ειδικών κανόνων στοιχήματος, ισχύουν και οι γενικοί όροι συμμετοχής σε στοιχήματα. Ωστόσο, οι ειδικοί κανόνες θα υπερισχύουν των γενικών όρων συμμετοχής.

1.α) Στοίχημα Εκκίνησης: Αν ένας παίκτης δεν χτυπήσει το μπαλάκι, τότε ο παίκτης μετρά ως μη συμμετέχων. Τα στοιχήματα για όλους τους μη συμμετέχοντες είναι άκυρα. Αν ένας παίκτης έχει κτυπήσει τη μπάλα στην αρχή και δεν ολοκληρώσει τον αγώνα, τότε ο παίκτης θεωρείται ηττημένος. Τα πλέι οφ μπορούν να καθορίσουν τον νικητή. Σε τουρνουά που επηρεάζονται από κακές καιρικές συνθήκες, τα στοιχήματα θα διακανονίζονται βάσει του επίσημου αποτελέσματος ανεξάρτητα από τον αριθμό των τρυπών που έχουν παιχτεί, εκτός αν δεν υπάρξει συνέχεια στο παιχνίδι μετά την τοποθέτηση στοιχήματος ή αν το περαιτέρω παιχνίδι δεν μετρήσει για το επίσημο αποτέλεσμα, οπότε και αυτά τα στοιχήματα είναι άκυρα. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλα τα στοιχήματα Γκολφ που προσφέρονται.

1.β) Στοίχημα each way: Οι κανόνες ισοπαλίας ισχύουν για όλες τις θέσεις κατάταξης. Για παράδειγμα, εάν οι όροι each way αφορούν τέσσερεις θέσεις και τρεις παίκτες έρθουν ισόπαλοι στην τρίτη, θα θεωρηθεί ότι ήρθαν ισοπαλία στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση. Σε αυτή την περίπτωση, 1/3 του στοιχήματος θα χάνεται και 2/3 θα διακανονίζονται σε απόδοση πλήρους θέσης για τα στοιχήματα each wat στους συγκεκριμένους παίκτες.

2.) Στοίχημα Αγώνα Τουρνουά (Head-to-Head): Τα στοιχήματα αποτιμούνται βάσει του παίκτη που καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στο τέλος του τουρνουά. Η ισοπαλία πάντα αναφέρεται στο Στοίχημα Αγώνα. Τα πλέι οφ μπορούν να καθορίσουν τον νικητή, αν ένας παίκτης κερδίσει το τουρνουά. Αν ένας παίκτης χάσει το cut θα θεωρείται ηττημένος. Αν και οι δύο παίκτες χάσουν το cut, ο παίκτης με το χαμηλότερο σκορ στο cut θα θεωρείται νικητής. Αν ένας παίκτης αποκλειστεί, είτε προ του cut είτε μετά, ο άλλος παίκτης θεωρείται νικητής. Αν ένας παίκτης αποκλειστεί αφού κάνει cut, όταν ο άλλος παίκτης έχει ήδη χάσει το cut, ο αποκλεισμένος παίκτης θεωρείται νικητής.

3.) Στοίχημα Ομάδας Τουρνουά: Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται βάσει του παίκτη που καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στο τέλος του τουρνουά. Σε περίπτωση μη συμμετέχοντος, η ομάδα θα είναι άκυρη. Τα πλέι οφ ισχύουν. Οι παίκτες που χάνουν το cut θα θεωρούνται ηττημένοι. Αν όλοι οι παίκτες που αναφέρονται στη λίστα χάσουν το cut, ο παίκτης με το χαμηλότερο σκορ τη στιγμή του cut θα θεωρείται νικητής.

4.) Στοίχημα Κορυφαίου Αθλητή μίας Εθνικότητας: Αν ένας παίκτης δεν ξεκινήσει, όλα τα στοιχήματα σε αυτόν τον παίκτη θα είναι άκυρα. Αν ένας παίκτης χτυπήσει το μπαλάκι, τότε ο παίκτης μετρά ως συμμετέχων. Τα πλέι οφ ισχύουν.

5.) Στοίχημα Θέσης Τελικής Κατάταξης: Οι παίκτες πρέπει να ολοκληρώσουν 36 τρύπες για να ισχύσουν τα στοιχήματα. Όταν η θέση τελικής κατάταξης είναι ισόπαλη, για παράδειγμα 5 παίκτες που μοιράζονται την 15η θέση, η θέση ολοκλήρωσης θεωρείται ότι είναι η 15η θέση. Αν ένας παίκτης αποκλειστεί, θεωρείται ότι ολοκλήρωσε στην τελευταία θέση. Αν ένας παίκτης δεν χτυπήσει το μπαλάκι, τότε ο παίκτης μετρά ως μη συμμετέχων. Τα στοιχήματα για όλους τους μη συμμετέχοντες είναι άκυρα.

6.) Στοίχημα Κορυφαίων 5/ Κορυφαίων 10: Οι παίκτες πρέπει να ολοκληρώσουν 36 τρύπες για να ισχύουν τα στοιχήματα. Αν ένας παίκτης δεν χτυπήσει το μπαλάκι, τότε ο παίκτης μετρά ως μη συμμετέχων. Τα στοιχήματα για όλους τους μη συμμετέχοντες είναι άκυρα.

7.) Στοίχημα Πραγματοποίησης/ Χασίματος του Cut: Οι παίκτες πρέπει να ολοκληρώσουν 36 τρύπες για να ισχύουν τα στοιχήματα. Οι παίκτες που αποκλείονται πριν την ολοκλήρωση των 36 τρυπών θεωρούνται ως μη συμμετέχοντες και τα στοιχήματα είναι άκυρα. Τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από την αρμόδια αρχή ισχύουν.

8.) Στοιχήματα πρόβλεψης κατάταξης για το Τουρνουά: Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση το ποιος θα λάβει την τελική πρώτη και δεύτερη θέση με αυτή τη σειρά. Τα Πλέι οφ ισχύουν. Αν ένας παίκτης εγκαταλείψει προτού ξεκινήσει το τουρνουά, τότε όλα τα στοιχήματα σχετικά με τις προβλέψεις για τον εν λόγω παίκτη θεωρούνται άκυρα. Αν ένας παίκτης χτυπήσει τη μπάλα και δεν ολοκληρώσει τον αγώνα, τότε οι προβλέψεις που περιλαμβάνουν τον παίκτη θα θεωρούνται άκυρες.

9.) Big 3/4 - όλοι οι λοιποί συμμετέχοντες: Αν οποιοιδήποτε από τους παίκτες που αναφέρονται ως μέρος του "Big 3/4" είναι μη συμμετέχοντες, τα στοιχήματα σε αυτή την εκδοχή θα είναι άκυρα. Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση τον παίκτη με το χαμηλότερο σκορ στο τέλος του τουρνουά. Τα Πλέι οφ ισχύουν.

10.) 72 Στοίχημα Χάντικαπ Τρυπών: 72 τρύπες πρέπει να παιχτούν για να ισχύσουν τα στοιχήματα. Αν ένας παίκτης χάσει το cut, θεωρείται ηττημένος. Για να καθοριστεί το σκορ για έναν παίκτη, το αναφερόμενο χάντικαπ θα αφαιρείται από το τελικό σκορ του παίκτη, π.χ. ο Κόλιν Μοντγκόμερι ρίχνει 280 βολές για το τουρνουά - 4 βολές = Χάντικαπ σκορ 276. Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση το χαμηλότερο χάντικαπ σκορ στο τέλος του τουρνουά. Αν ένας παίκτης δεν χτυπήσει το μπαλάκι, τότε ο παίκτης μετρά ως μη συμμετέχων. Τα στοιχήματα για όλους τους μη συμμετέχοντες είναι άκυρα.

11.) Στοίχημα Σκορ Νικητή: Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται μετά την ολοκλήρωση 72 τρυπών, αλλιώς τα στοιχήματα θα είναι άκυρα.

12.) Στοίχημα Διαφοράς Νικητή: 36 τρύπες πρέπει να παιχτούν για να ισχύουν τα στοιχήματα. Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση τον αριθμό των χτυπημάτων διαφορά μεταξύ του παίκτη που νικά και του παίκτη που κατετάγη δεύτερος.

13.) Στοίχημα Hole In One [Τρύπα με ένα Χτύπημα]: 36 τρύπες πρέπει να παιχτούν για να ισχύουν τα στοιχήματα. Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται σύμφωνα με το hole in one που καταγράφεται σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο γύρο του παιχνιδιού.

14.) Παίκτης που Προηγείται στον Πρώτο Γύρο: Αν ένας παίκτης δεν ξεκινήσει, όλα τα στοιχήματα στον παίκτη θα είναι άκυρα. Αν ένας παίκτης χτυπήσει το μπαλάκι, τότε ο παίκτης θα θεωρείται συμμετέχων. Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση τον παίκτη που προηγείται στο τουρνουά στο τέλος του πρώτου γύρου που ολοκληρώνεται.

15.) Στοίχημα 18 Τρύπες, 2 Μπάλες: Σε περίπτωση που ο παίκτης δεν κάνει το πρώτο χτύπημα, όλα τα στοιχήματα για το 2 Μπάλες θα είναι άκυρα. Εφόσον και οι δύο παίκτες ξεκινήσουν το γύρο, θεωρούνται συμμετέχοντες. Αν ένας παίκτης εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια του γύρου, ο αντίπαλός του θεωρείται νικητής, δεδομένου ότι ολοκληρώνει το γύρο. Η ισοπαλία πάντα θα αναφέρεται στο στοίχημα 2 Μπαλών. Στην περίπτωση επανακαθορισμού των 2 Μπαλών, όλα τα στοιχήματα σε αυτό το 2 Μπαλών θα ισχύουν για τα αρχικά μας ζευγάρια. Όλα τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση το σκορ που σημειώνει ο παίκτης σε αυτό το γύρο. Αν δεν ολοκληρωθούν 18 τρύπες και οι παίκτες συμφωνήσουν να διακόψουν το παιχνίδι, τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση το επίσημο αποτέλεσμα που θα ανακοινώνεται από το αρμόδιο όργανο.

16.) Στοίχημα 18 Τρύπες, 3 Μπάλες: Σε περίπτωση που ένας παίκτης δεν κάνει το πρώτο χτύπημα, όλα τα στοιχήματα σχετικά με τις 3 Μπάλες θα θεωρούνται άκυρα. Εφόσον όλοι οι παίκτες έχουν ξεκινήσει το γύρο, θεωρούνται συμμετέχοντες. Όλα τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση το σκορ που σημειώνει ο παίκτης σε αυτό το γύρο. Στην περίπτωση επανακαθορισμού των 3 Μπαλών, όλα τα στοιχήματα σχετικά με τις 3 Μπάλες θα ισχύουν για τις αρχικές ομάδες.

17.) Ομαδικό Στοίχημα Χαμηλότερο Σκορ Γύρου: Τα στοιχήματα θα αποτιμούνται με βάση τον παίκτη που σημειώνει το χαμηλότερο σκορ στο τέλος του συγκεκριμένου γύρου. Σε περίπτωση μη συμμετέχοντα, η ομάδα θα είναι άκυρη.